Ny skepnad, samma innehåll

Ett antal domäner och bloggar senare är det dags för något permanent och bestående i en alltmer föränderlig omvärld. Första steget på resan togs hos Algonet sommaren 1995 med en enkel liten webbsida. Därefter har det blivit lite olika försök genom åren på olika adresser.

Lagom för ett 10-års jubileum bestämde jag mig sommaren 2005 för att återigen, för vilken gång i ordningen vet jag inte, ordna med en personlig blogg. Nu gällde det ju bara att komma på ett bra domännamn… Efter en del funderingar hade jag tre namnförslag, varav jag idag enbart kommer ihåg två av dem: navelludd och nattsudd.

Hoppsan, jag var visst inte ensamn om att ha tänkt på dessa namn. Navelludd och det tredje namnet, som jag inte ens minns, var redan registrerat hos alla tänkbara toppdomäner. Nattsudd var ledigt under toppdomänen .org vilket jag bokade snabbt som attan. En design växte fram under sommaren och det kodades febrilt på mitt egna CMS som skulle hantera allt tekniskt bakom kulisserna.

Någon lansering blev det inte tal om då både Nattsudd och CMSen växte med nya idéer och i stället hamnade i en evig utvecklingscykel. Ibland lever man visst inte som man lär och bloggen hamnade i klyftan mellan två utvecklings ideologier.

Våren 2007 väcktes projektet på nytt ur sin dvala då jag hjälpte min sambo att starta en blogg. Nu hade jag även blivit mer bekant med WordPress som plattform och påbörjade arbetet med att skapa mitt eget tema. Under arbetet med temat började jag fundera över mitt domännamn – nattsudd.org – då jag insåg att jag inte var helt nöjd med detta.

Efter lite funderingar bestämde jag mig för att jag ville ha en domän under den svenska toppdomänen .se eftersom min blogg ändå var svensk och skrevs på svenska. Precis som tidigare så var nattsudd.se upptaget, men till min glädje så visade det sig att navelludd.se nu var ledigt och bokades omgående.

Nu ska inget hindra mig från att komma igång med bloggandet… Domän bokad och klar. WordPress är installerat och konfigurerat. Nu tutar å kör vi!

Välkommen till navelludd.se – luddigaste stället på Internet!

Your email is never shared.
Required fields are marked *